Як замовити подячний молебень?




Відео: Подячний молебень святому Луці

Як замовити подячний молебень?


В Євангелії розповідається про випадок зцілення Ісусом десяти прокажених, з яких тільки один повернувся, щоб подякувати його-за що був виправданий, а ті - засуджені. Щоб і нам не опинитися в числі недокорених Богом, Церква пропонує наслідувати приклад десятого прокаженого через участь в подячних молебнях. Це короткі служби, що здійснюються від імені всього суспільства віруючих або в приватному порядку від кожного з них за будь-Боже благодіяння.

Відео: Як ставити свічки, замовляти молебні і треби в православному храмі. А.І.Осіпов

Так, щорічно 9 травня у нас служиться подячний молебень за послання перемоги у Великій Вітчизняній війні, а в Києві традиційно в кінці кожного року митрополитом відбувається подячна служба біля пам`ятника Хрестителю Русі - це приклади масових молебнів. Але у кожної окремої людини в житті знайдуться випадки персонально наданою Божої милості: тільки для нього або для обмеженого кола близьких осіб. Тоді для здійснення подячного молебню слід подавати сугубе (особливе) прохання в церкві.

Як замовити подячний молебень?
Порядок подачі треби (вимоги) на подячний молебень загальний для всіх молебнів.
  1. Потрібно прийти в храм і віддати своє замовлення у вигляді записки свічниці (працівниці, що продає в церковній лавці книги і службові приналежності), заплативши певну суму-пожертвування. Добре ще буде при цьому спеціально купити свічку, яку запалити перед образом Спасителя безпосередньо перед молебнем.
  2. Записку ви можете написати заздалегідь будинку на звичайному папері розміром в чверть аркуша формату А4 або в половину зошитового. А можете зробити це прямо в храмі. Зараз практично у всіх з них в спеціально відведеному для цього місці є друкарські чисті бланки на всяку потребу і цілий арсенал авторучок (але про всяк випадок майте ще одну при собі). Якщо з якої-небудь причини ви не можете написати записку самостійно, попросіть зробити це за вас ту ж свічниці або будь-якого з прихожан.
  3. У заголовку напишіть «Молебень подячний». Якщо на готовому бланку вже є слово «молебень», просто підпишіть під ним «подячний». На відміну від інших молебнів він адресується тільки Господу Ісусу Христу.
  4. Нижче перерахуйте в родовому відмінку імена тих, від кого приноситься подяка: (від) Ольги, Ірини, Миколи і т. Д. (Привід писати не треба). Це можуть бути як кілька, так і одна людина, головне, щоб подяку кожного з них була усвідомленою. Імена вказуються, дані при Хрещенні, наприклад Світлану потрібно писати як Фотина, і пишуться стовпцем: одна строчка - одне ім`я.
  5. Якщо в списку присутні духовні особи (монахи, священики), їх прийнято писати першими і з зазначенням сану, можна в скороченому вигляді. Замість «священик» пишеться «ієрей», наприклад: иер. Алексія, дияк. Євгенія, архієп. Амвросія, ієром. Нектарія і так далі.
  6. Допускається, але не є обов`язковим, додавання до імен мирських «статусів»: отр. (Юнак), бол. (Болящий), непразд. (Непраздно, вагітна), заблюю. (Заблудший), воїн (солдат). А ось популярна приписка р. Б. (раб Божий), що і так очевидно, є зайвою, її писати зовсім не треба.
  7. Ні в якому разі не можна вказувати клички тварин! На жаль, трапляється й таке.

Відео: молебень за здоров`я

За що можна замовляти подячний молебень?
За весь, не суперечать християнським заповідям. Але в записці причину подяки детально розписувати не треба.

Що найголовніше в подячному молебні?
  1. Усвідомленість, добровільність і особиста присутність вдячності на молебні. Згадайте: зцілений прокажений сам прийшов і припав до ніг Спасителя, а не сподівався, що кого-то зробить це за нього. Однак, наприклад, прикутий до ліжка людина може попросити кого-небудь замовити подячний молебень в церкві заочно від його імені або в крайньому випадку запросити священика додому за окрему плату.
  2. Не запізнюйтесь. Зазвичай подячні молебні відбуваються після ранкової служби (літургії). Але так як в різних храмах порядок служіння може відрізнятися, то, подаючи записку в крамниці, уточніть час проведення молебню.
  3. Не стійте на службі байдужими «свічниками» - це ж ваше звернення до Бога! - Вслушивайтесь в слова молитов, вникати в сенс, подумки промовляйте їх разом зі священиком. Якщо церковно-слов`янська мова для вас зовсім незвичний, потрудіться попередньо ознайомитися з ходом і текстом молебню. Зараз це зробити цілком можливо, звернувшись за допомогою хоча б до Інтернету.

Відео: Бесіди з Владикою Павлом. Випуск від 23 грудня

Будьте готові до того, що подячні молитви будуть прочитані разом з іншими (прохальними, водосвятними і так далі), так як в храмах зазвичай служиться спільний молебень, який об`єднує в собі все, замовлені в цей день. Однак переживати не варто: «якість» молитви від цього не постраждає.

Хто може замовити подячний молебень?
Так що замовити подячний молебень (на відміну від Таїнств), може будь-яка людина, що відчув у собі таку потребу.

ІНШЕ

Як писати «в зв`язку»? фото

Як писати «в зв`язку»?

Відео: Як написати прес-реліз. PR і зв`язки з громадськістюНаписання деяких слів і зворотів викликають іноді труднощі…

Як причаститися в церкві? фото

Як причаститися в церкві?

Ставлення до релігії - глибоко особиста тема для кожної людини. Одні роблять її своїм моральним орієнтиром, інші майже…

Як правильно сповідатися? фото

Як правильно сповідатися?

Далеко не всі люди, навіть хрещені в церкві, регулярно сповідаються. Найчастіше цьому заважає почуття незручності,…

Як правильно молитися вдома? фото

Як правильно молитися вдома?

Відео: Як правильно молитися вдома, щоб Бог почув?Домашня молитва мало чим відрізняється від молитви в храмі. Єдиний…

Як підготуватися до вінчання? фото

Як підготуватися до вінчання?

Відео: Як готуватися до вінчанняОбряд вінчання - це досить відповідальний ритуал, який вимагає достатньої підготовки.…

Як просити допомоги у бога? фото

Як просити допомоги у бога?

Людські цивілізації завжди поклонялися богам. Одному або декільком, але неодмінно всесильним. Як правило, всі божества,…

Як вести себе в церкві? фото

Як вести себе в церкві?

Відео: Як вести себе в храміЛюдина влаштована так, що про Бога згадує найчастіше у важкі хвилини свого життя, коли…

Значення імені С„РѕС‚Рѕ

Значення імені

Сакральне і повсякденне значення іменіЗначення імені людини завжди викликає непідробний інтерес оточуючих. Як правило,…

» » Як замовити подячний молебень?