Як просити допомоги у бога?




Як просити допомоги у Бога?


Людські цивілізації завжди поклонялися богам. Одному або декільком, але неодмінно всесильним. Як правило, всі божества, створені людським уявою, мали і мають владний характер, а їх відношення до людини безпосередньо залежить не тільки від його поведінки, але і від настрою самих богів. Ось чому шукати допомоги у бога, сподіватися на його розташування - це найдавніша загальнолюдська традиція, яка увійшла в неусвідомлену звичку. І хоча, розуміючи ілюзорність цих надій, народна мудрість заповіла нам, сподіваючись на Бога, не зівай і самим, прагнення до захисту і заступництву понад збереглося в нашій підсвідомості навіть сьогодні, в століття наукових експериментів і технічних досягнень.

Між іншим, саме цей когнітивний прогрес не тільки не спростував, але і підтвердив припущення про існування якоїсь вищої сили, здатної впливати на те, що відбувається в фізичному світі. І зміцнив віру тих людей, для яких віра в божественну підтримку завжди була незаперечною. Тисячоліттями вони звертали свої прохання до Всевишнього і отримували відповідь у вигляді символічних підказок, духовного прозріння і навіть відчутною допомогою. Пояснити механізм дії цього процесу фізики і психологи не можуть навіть сьогодні, при сучасному рівні розвитку науки. А люди, які знають, як просити допомоги у Бога, з добродушною готовністю освічують вчених мужів.

Як і навіщо звертатися до Бога
Для звернення до Всевишнього існує основний спосіб, єдиний для всіх релігій і культур - це молитва. Вона починається з внутрішнього монологу-звернення до вищих сил і набуває словесне вираз, озвучене або обговорені в розумі. Форм, як і цілей молитви може бути безліч, але більшість з них строго регламентовані і приведені у відповідність традиціям того чи іншого віросповідання. І, якщо сприймати молитву суто як засіб звернення до Бога, зв`язку і з`єднання з ним, то цілком справедливо вважати її результатом еволюції магічних заклинань і спілкування з божествами.

Проте, не дивлячись на старовину такої форми звернення до Всевишнього, далеко не всі люди, щиро віруючі в божественні сили і навіть відвідують церкву, вміють молитися правильно. І справа навіть не в тому, що, почувши «неправильну» молитву, Бог образиться або розсердиться. А в тому, що певні формулювання і мовні формули дозволяють найкращим чином сконцентруватися самому молиться людині, зібрати воєдино його уявні і емоційні зусилля і спрямувати їх енергію саме так, щоб отримати бажані відгук. Століттями опрацьовувалися такі мовні конструкції, підлеглі цієї мети.

Таким чином, молитва - це, перш за все, внутрішнє бажання і віра, і тільки потім - вираз цих відчуттів в слова і вчинки. Це прагнення душі, підтримуване розумом. А на практиці це звернення приймає різні форми, в залежності від релігійного контексту, ситуації і особистості віруючого:
  1. Громадські або особисті, в залежності від того, підносяться вони на літургії в храмі, за участю багатьох парафіян, коли слова звернення до Бога звучать з вуст священнослужителя, або читаються людиною на самоті, без сторонньої допомоги.
    Як просити допомоги у Бога?
  2. Словесні або уявні, в залежності від того, вимовляються слова молитви в голос (голосно, тихо або зовсім пошепки), або в уяві, читаються внутрішнім голосом, що звучить в голові віруючого.
  3. Прохальні, подячні або хвалебні, в залежності від їх змісту і цілей людини, що молиться. Причому сучасні психологи і соціологи вважають, що всі релігії створювалися саме з метою прохання і отримання. А церква дотримується іншої думки: на перше місце, принаймні офіційно, ставить молитви хвалебні, потім - подячні, і лише в останню чергу дозволяє парафіянам звертатися до Бога за допомогою.
Будь-яка теорія суха і безплідна без практики. Особливо та, що описує такі тонкі душевні пориви, як звернення до Бога. Тому і молитви, при всій їх стрункості, викладеної в молитвословах і контрольованою служителями церкви, були і залишаться явищем суто особистим, навіть інтимним. А тому ніхто не має права заборонити або обмежити ваші моління в тій формі, яка ближче, комфортніше і продуктивніше саме для вас.

Як правильно молити Бога про допомогу
Щира, що йде з глибини душі молитва дійсно має чудодійну силу. Релігійні люди називають це божественною присутністю, психологи-практики - візуалізацією і реалізацією. Але, як би там не було, для того, щоб цей «механізм» спрацював, молитися потрібно за певними правилами. Вони дуже схематичні і швидше направляють силу думки, ніж дають конкретні інструкції. Спираючись на них, ви зможете переконатися, чи правильно ви молилися до сьогоднішнього дня і, в разі необхідності, відкоригувати свою манеру звернення до Бога:
  1. Справжня молитва починається з внутрішнього відчуття потреби в спілкуванні з Богом. Ви можете відчути це в будь-який момент: під час переживання життєвих негараздів або при повному благополуччі. Головне не ігнорувати своє бажання і відчути його повністю.
  2. Другою важливою умовою звернення до Бога і / або прохання про допомогу є наявність віри. Бог не стане допомагати тому, хто сумнівається в його існуванні. Але це не означає, що ви не отримаєте підтримку. Адже бог приймає безліч облич і при цьому єдиний для всіх. Той образ, в якому він є на іконах, не схожий на форму сприйняття скептиків і вчених. Вони розуміють Бога як осередок тонких матерій і в силу цього розуміння отримують відгук. Вам теж не обов`язково бути прихожанином певної церкви, щоб мати в душі власне уявлення про Бога, чиєю турботі ви довіряєте і в чию силу вірите.
  3. Залежно від того, який Бог живе у вашій внутрішньої Всесвіту, створіть умови для молитви. Прийдіть в храм під час служби або в будь-який інший час, запаліть свічку вдома і станьте навпроти ікони чи відчуйте в тихій кімнаті і закрийте очі. Все це лише зовнішній антураж, який, тим не менш, дозволяє налаштуватися на потрібний лад, не брати до уваги всю мирську суєту і, усвідомивши важливість моменту, сконцентруватися на молитві. Йоги, перш ніж з`єднатися думками з вищою силою, приймають позу Лотоса або роблять асани, західні релігії наказують пост. Але навіть молитва, вимовлена вами подумки під час поїздки на роботу в метро, має силу. Шлях вашої свідомості до Бога і його допомога не залежать від інтер`єру або глибини підземелля - але безпосередньо пов`язані з вашим внутрішнім настроєм на молитву.
  4. Перш, ніж просити допомоги у Бога, подякуйте йому. Вам, напевно, є за що сказати йому «спасибі»: за гарне самопочуття, за новий день, за мир в стані і вашій родині. Чи не вподібнюйтеся розпещеним дітям, які тільки те й роблять, що вимагають у батьків задовольняти їхні забаганки. Зверніть до Творця свою подяку. Вона допоможе почати монолог і створить правильний настрій, просочене повагою і смиренністю.
  5. Після подяки попросіть у Бога прощення за свої гріхи. Не намагайтеся ухилятися або приховувати частину з них. Говорячи в Богом, ви відкриваєте йому свою душу і впускаєте його в неї, тобто всі ваші провини йому очевидні. Краще щиро очистіть совість покаянням і заслужите Його прихильність і власний спокій. Пообіцяйте собі і Йому не повторювати колишніх помилок.
  6. Звертатися до Бога ви можете так, яким ви бачите і відчуваєте його. Найчастіше християнських молитов називають його «Боже» і / або «Господи», і, можливо, вам теж буде комфортно називати його так.
    Як просити допомоги у Бога?
  7. Під час молитви ваша справа має перебувати в такому положенні, яке дозволить вам повністю забути про нього. У церкві більшість людей просять Бога про допомогу стоячи, деякі сидячи або ставши навколішки. На цей рахунок священнослужителі радять: «молитва сидячої людини, що думає про Бога, краще молитви стоїть людини, яка думає про своїх ногах». Сенс, вам ймовірно, зрозумілий: орієнтуйтеся на власні сили, стан здоров`я і звички, щоб максимально зосередитися саме на спілкуванні з Господом.
  8. Заспокойте своє дихання, робіть глибокі розмірені вдихи і видихи. Перед початком звернення до Бога вдихніть на повні груди і починайте розмову з ним.
  9. Сконцентруйтеся на одному, найважливішому бажанні, і просите про його виконанні. Не варто перераховувати все те, чого б вам хотілося і від чого ви б не відмовилися. Прохання має бути сильною, чистою і конкретною. Думаючи про неї, уявляйте, що вона вже виконана.
  10. Текст молитви заздалегідь подивіться в спеціальному молитовному збірнику і запам`ятайте якщо не напам`ять, то основний зміст. Особисті прохання можна формулювати власні словами, головне щиро бажати і вірити у здобуття бажаного. Ревна прохання, виражена своїми словами, досягне Бога не гірше, ніж завчена з книг.
  11. Під час молитви не тільки відчувайте, а й осмислюйте бажання. Ваш розум повинен розуміти текст молитви, аналізувати його.
  12. Промовляючи прохання про допомогу, робіть це виразно. Коли просите пробачення - понизьте тон, коли дякуйте - наповніть його радістю. Розмовляйте з Богом так, як ніби він перед вами і уважно слухає ваші слова.
  13. Після закінчення молитви постарайтеся зберегти в душі ту атмосферу, яку вона створила. Не поспішайте занурюватися в суєту життя, дайте собі хоча б трохи часу на осмислення і зміцнення віри в божественну допомогу. Пройдіть від храму пішки, ні з ким не сперечайтеся і не сваріться.
Ви можете просити у Бога допомоги, підтримки і сил. Але пам`ятайте, що в більшості випадків він відповідає не безпосередньо, а опосередковано. Він дасть вам не бажане, з можливість його здійснення. Але, якщо вважатиме, що ви хочете того, що не піде вам на користь, може відмовити в допомозі. Тому просите нема про матеріальному, а про духовне. Моліться про надання витягу, впевненості й оптимізму. Не упускайте можливостей виконати власне бажання, але не забувайте, що це станеться з божою поміччю.

ІНШЕ

Як причаститися в церкві? фото

Як причаститися в церкві?

Ставлення до релігії - глибоко особиста тема для кожної людини. Одні роблять її своїм моральним орієнтиром, інші майже…

Як правильно сповідатися? фото

Як правильно сповідатися?

Далеко не всі люди, навіть хрещені в церкві, регулярно сповідаються. Найчастіше цьому заважає почуття незручності,…

Як освятити і очистити квартиру і будинок самостійно святою водою і свічкою від негативу? Як почистити машину, кабінет, офіс, робоче місце, магазин, приміщення святою водою: молитва фото

Як освятити і очистити квартиру і будинок самостійно святою водою і свічкою від негативу? Як почистити машину, кабінет, офіс, робоче місце, магазин, приміщення святою водою: молитва

Дізнайтеся, як використовувати водохресну воду для очищення житла, автомобіля, магазину або робочого місця.Зміст…

Як правильно молитися вдома? фото

Як правильно молитися вдома?

Відео: Як правильно молитися вдома, щоб Бог почув?Домашня молитва мало чим відрізняється від молитви в храмі. Єдиний…

Як підготуватися до вінчання? фото

Як підготуватися до вінчання?

Відео: Як готуватися до вінчанняОбряд вінчання - це досить відповідальний ритуал, який вимагає достатньої підготовки.…

Як вести себе в церкві? фото

Як вести себе в церкві?

Відео: Як вести себе в храміЛюдина влаштована так, що про Бога згадує найчастіше у важкі хвилини свого життя, коли…

Хрещення дитини фото

Хрещення дитини

З точки зору православ`я, хрещення - первинне народження людини в духовному плані. Хрещення допомагає умиреть для…

» » Як просити допомоги у бога?